32.3 C
Craiova
sâmbătă, 8 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBoc: România a redevenit locul unde merită să investeşti

Boc: România a redevenit locul unde merită să investeşti

Premierul Emil Boc a afirmat, astăzi, că politicile fiscal-bugetare ale Guvernului şi cele monetare ale BNR au restabilit echilibrele macroeconomice şi au făcut din România o ţară atractivă pentru investiţii.
Conform NewsIn, primul-ministru a reafirmat hotărârea guvernului său de a nu încetini ritmul reformelor şi de a nu ceda populismului, chiar şi în preajma unui an electoral, astfel încât ieşirea din criză să nu fie periclitată.
"România are stabilitate macroeconomică, are stabilitate politică, guvernamentală şi are o stabilitate a coaliţiei. Determinarea Guvernului României este foarte clară: niciun pas înapoi pe drumul reformelor începute, voinţă clară şi fermă pentru accelerarea lor şi eliminarea oricărui risc de populism", a declarat Boc la Conferinţa „Finance 2011”, organizată de Fundaţia Forum Invest.
Totodată, Boc a susţinut că Executivul intenţionează să promoveze în continuare o politică susţinută de investiţii. În acest sens, premierul a menţionat cele 20 de proiecte iniţiate în parteneriat public-privat şi a spus că acestea reprezintă o şansă majoră de dezvoltare a  României. "Un regim extrem de restrictiv al Eurostatului sau a altor mecanisme din UE aplicate României, în comparaţie cu ce s-a făcut până acum în UE ar putea încetini implementarea proiectelor de parteneriat public-privat. Spun asta pentru că România are un potenţial mare de investiţii în acest domeniu", a adăugat el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII