21.6 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate29 de mandate de arestare în dosarul Vămii Constanţa

29 de mandate de arestare în dosarul Vămii Constanţa

ÎCCJ a decis, în această dimineaţa, emiterea de mandate de arestare pentru 30 de zile pe numele a 29 de persoane, dintre care unul în lipsă şi pentru 28 de persoane reţinute de procurori în dosarul Vămii Constanţa, printre care fostul secretar general în MAI, Laurenţiu Mironescu.
Potrivit NewsIn, decizia Secţiei penale a instanţei supreme nu este definitivă şi poate fi contestată la Completul de 5 Judecători al ÎCCJ.
Audierile şi deliberarea judecătorului în acest dosar au durat mai bine de 17 ore, fiind începute ieri, în jurul orei 16.00.
Cele 28 de persoane reţinute de procurorii anticorupţie în cazul de la Vama Constanţa Sud Agigea, în care este urmărit penal şi senatorul Mircea Banias, au fost aduse, ieri, în jurul orei 15.00, la sediul ÎCCJ.
Persoanele respective au fost reţinute pentru  infracţiuni de corupţie în legătură cu activităţile de import-export de mărfuri provenite din afara graniţelor Uniunii Europene desfăşurate prin birourile vamale de pe raza Direcţie Regionale de Accize şi Operaţiuni Vamale (D.R.A.O.V.) Constanţa. Anchetatorii au cerut emiterea unui mandat de arestare în lipsă pe numele unui cetăţean libanez.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS