29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFMI: Dominique Strauss-Kahn nu beneficiază de nici un fel de imunitate

FMI: Dominique Strauss-Kahn nu beneficiază de nici un fel de imunitate

Reprezentanţi ai Fondului Monetar Internaţional (FMI) au anunţat aseară că directorul general al instituţiei, Dominique Strauss-Kahn nu beneficiază de nici un fel de imunitate care să-l protejeze de acţiunea juridică în dosarul de tentativă de viol, agresiune sexuală şi sechestrare pentru care a fost încarcerat, informează Agerpres.ro care citează AFP. "Imunitatea directorului general este limitată şi nu se aplică în acest caz", a precizat într-un comunicat un purtător de cuvânt al FMI, William Murray.

Statutul FMI prevede un anumit tip de imunitate pentru funcţionarii internaţionali ai instituţiei, imunitate care priveşte "actele realizate de aceştia în exercitarea oficială a atribuţiilor lor, cu excepţia situaţiei în care Fondul renunţă la această imunitate" (potrivit prevederilor articolului IX, secţiunea 8).

Luni, FMI a precizat că sejurul lui Dominique Strauss-Kahn de la New York de sâmbătă, zi în care este acuzat că a agresat o femeie în camera de hotel unde se afla, s-ar fi desfăşurat într-un cadru privat.

Reamintim că directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn, a fost încarcerat luni la închisoarea Rikers Island din New York, fiind acuzat de tentativă de viol, agresiune sexuală şi sechestrare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU