29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateControl „de sus“ la Staţia de Epurare

Control „de sus“ la Staţia de Epurare

Conducerea firmei italiene Ercole Marelli Impianti Tecnologici (EMIT) SpA se află în aceste zile în România, pentru a impulsiona lucrările la Staţia de Epurare a Apei de la marginea Craiovei, în aşa fel încât aceasta să fie dată în folosinţă integral la sfârşitul lunii viitoare. Ieri, directorul general al EMIT, Ettore Lanati, a făcut un tur al şantierului împreună cu viceprimarul Craiovei, Mărinică Dincă, pentru a vedea împreună stadiul lucrărilor.
„Am avut o ultimă evaluare înaintea termenului de finalizare a lucrării, care este 30 iunie. În prezent, construcţiile civile sunt în faza finală. Cel mai târziu la 30 mai nu va mai exista nici un constructor civil în zonă, lucrările continuând exclusiv cu montarea de echipamente şi instalaţii“, a declarat viceprimarul Dincă.
„Am finalizat un tur al staţiei şi suntem satisfăcuţi de progresul lucrărilor. Suntem siguri că ne vom atinge scopul de a finaliza lucrările până la 30 iunie“, a spus la rândul său directorul Lanati.
Proiectată să deservească 385.000 de locuitori, Staţia de Epurare de la Făcăi va avea trei trepte de tratare: mecanică, chimică şi biologică. De la 30 decembrie 2010, staţia funcţionează deja, dar numai cu prima treaptă de epurare, celelalte două (chimică şi biologică) urmând să fie puse în funcţiune pe 30 iunie 2011.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII