15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTransportaţi cu elicopterul SMURD

Transportaţi cu elicopterul SMURD

Un bărbat de 25 de ani, victimă a unui grav accident de muncă, şi o femeie de 55 de ani, care
şi-a tăiat mâna la circular, au fost transportaţi la sfârşitul săptămânii trecute cu două elicoptere la un spital din Bucureşti

Accidentul de muncă a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, la societatea Artego din Târgu Jiu, producătoare de benzi de cauciuc. Bărbatul, angajat doar de un an, a avut ghinionul să fie prins între benzile unui utilaj. O comisie internă a societăţii, sub supravegherea unui inspector de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, cercetează cauzele producerii accidentului.
„Este vorba despre un tânăr de 25 de ani, din Târgu Jiu, care a fost prins între o pânză de calambru şi o rolă de tracţiune. Este un accident de muncă şi va fi cercetat de unitatea respectivă“, a precizat George Romanescu, şeful ITM Gorj. Ieri la prânz, bărbatul accidentat a fost preluat de un elicopter aparţinând Ministerului Administraţiei şi Internelor şi dus la Bucureşti.
„Pacientul a fost primit ieri-dimineaţă, la ora 4.00, în Unitatea de Primiri Urgenţe, în stare gravă. Acum este stabil şi va fi transportat cu un elicopter la Bucureşti. Are un politraumatism sever prin strivire, traumatism cranian şi toracic şi va fi supus unei intervenţii chirurgicale la Spitalul «Bagdasar-Arseni» din Capitală“, a spus medicul Claudiu Constantinescu.

Şi-a tăiat mâna la circular

O femeie de 55 de ani, din Târgu Jiu, a fost preluată de un elicopter SMURD sâmbătă la prânz, după ce şi-a tăit mâna la circular. Femeia a fost adusă la UPU Târgu Jiu, unde i-a fost acordat primul ajutor, dar din cauza gravităţii rănii, medicii au cerut sprijinul celor de la SMURD. „Femeia lucra în gospodărie, tăia lemne la un circular şi şi-a prins mâna. A fost adusă la spital, însă a fost transportată apoi spre Bucureşti, fiind grav rănită“, a spus medicul de la UPU Târgu Jiu.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS