22.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrupul sublocotenentului Marinescu, depus la capela Bisericii „Postelnicul Fir“

Trupul sublocotenentului Marinescu, depus la capela Bisericii „Postelnicul Fir“

Trupul neînsufleţit al sublocotenentului post-mortem Cătălin-Ionel Marinescu, căzut la datorie pe 10 mai, în timpul îndeplinirii unei misiuni în Afganistan, a fost depus la capela Bisericii „Postelnicul Fir“ din Craiova, urmând ca sâmbătă să fie înmormântat cu onoruri militare.
Sublocotenentul post-mortem Cătălin-Ionel Marinescu a fost repatriat joi, ocazie cu care la Baza 90 Otopeni a fost organizată o ceremonie militară şi religioasă în memoria sa. „Scorpionul“ a fost aşteptat pe aeroport de familie, rude şi prieteni. Sicriul în care se afla trupul sublocotenentului Marinescu a fost însoţit de la avion de militarii din Regimentul 30 Gardă „Mihai Viteazul“, iar un sobor de preoţi a ţinut o slujbă în memoria acestuia. La ceremonia militară şi religioasă organizată pe aeroport a participat şi ministrul apărării naţionale, Gabriel Oprea. Ministrul şi-a anunţat participarea împreună cu şeful Statului Major General, general-maior Ştefan Dănilă, şi la funeraliile militarului Marinescu, care vor avea loc sâmbătă, la cimitirul Ungureni din municipiul Craiova.
Părinţii sublocotenentului Cătălin-Ionel Marinescu au adus vineri la capela Bisericii „Postelnicul Fir“ şi Opelul lui Cătălin“. Familia Marinescu a precizat că încă nu a aflat ce s-a întâmplat cu fiul lor, informaţiile oferite de MApN fiind puţine. „Să îl întrebaţi pe ministrul apărării, să vă spună el ce s-a întâmplat acolo! În loc să-i facem nuntă copilului, acum îl bagăm în pământ“, a spus tatăl militarului.
Ministrul Gabriel Oprea şi-a anunţat participarea şi la funeraliile sublocotenentului post-mortem Constantin-Laurenţiu Lixandru, care au avut loc pe 10 mai, la Rovinari, însă la înmormântare a fost prezent numai general-maiorul Ştefan Dănilă, şeful Statului Major al Armatei Române.
„Scorpionul“ Laurenţiu Lixandru a murit pe 5 mai, în Afganistan, în urma exploziei unei bombe artizanale, ca şi Cătălin-Ionel Marinescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

28 COMENTARII