34.4 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRusia avertizează că ar putea întreprinde acţiuni în legătură cu scutul american antirachetă

Rusia avertizează că ar putea întreprinde acţiuni în legătură cu scutul american antirachetă

Viceministrul rus al apărării a declarat că ar putea fi întreprinse acţiuni, dacă SUA îşi desfăşoară noul sistem antirachetă lângă graniţele ruse, relatează RIA Novosti, citată de NewsIn.
Anatoli Antonov a spus că armata rusă analizează modalităţile de a proteja naţiunea, "dacă Rusia nu este consultată în discuţiile cu NATO".
"Nu sunt numai discuţii, are loc şi o activitate serioasă. Ministerul Apărării ar trebui să fie pregătit pentru cele mai grave scenarii posibile", a spus oficialul.
Comentariile vin după ce ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că discuţiile cu SUA se află într-o fază complicată. "Deocamdată, progresul este lent, dar secretarul de stat american Hillary Clinton a promis ca va lua măsuri", a spus ministrul.
Publicaţia rusă Pravda comenta săptămâna trecută că Rusia ar putea desfăşura rachete Iskander în Transnistria, în replică la scutul american antirachetă, măsură ce ar viza mai puţin Washingtonul şi mai mult Bucureştiul. Moscova a ameninţat că va amplasa rachete Iskander în enclavă atunci când americanii intenţionau să amplaseze în Cehia şi Polonia elemente ale scutului.
În 2010, Transnistria s-a declarat dispusă să găzduiască pe teritoriul său elemente ale sistemului de apărare antirachetă rus, dacă Rusia va cere acest lucru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS