21.7 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePână la sfârşitul anului vor exista servicii SMURD şi în Gorj

Până la sfârşitul anului vor exista servicii SMURD şi în Gorj

Până la sfârşitul lui 2011 vor exista servicii SMURD în toate judeţele României, în prezent fiind făcute demersuri pentru realizarea acestora în ultimele şase judeţe, printre care Gorj, Sălaj, Covasna şi Tulcea, a anunţat, astăzi, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat.
Subsecretarul de stat a spus, cu ocazia aniversării a trei ani de existenţă a Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Bucureşti, că pe lângă extinderea la nivel naţional al serviciilor SMURD, un alt obiectiv al Ministerului Sănătăţii vizează suplimentarea echipajelor existente atât în cadrul serviciilor de ambulanţă cât şi ale Serviciului.
"În prezent există 240 de echipaje SMURD şi intenţionăm suplimentare cu încă 50 de echipaje noi. Cu toate acestea, deficitul este destul de mare, de aproximativ 100-200 de echipaje, atât la ambulanţă cât şi la SMURD", a precizat Raed Arafat, citat de mediafax.ro.
De asemenea, în baza contractului-cadru vor fi achiziţionate şase elicoptere uşoare medicalizate, licitaţia pentru achiziţia acestora urmând să aibă loc în luna iunie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS