19.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎn Rusia a apărut o sectă ce i se închină lui Putin

În Rusia a apărut o sectă ce i se închină lui Putin

Premierul rus Vladimir Putin a devenit obiect de adoraţie al unei secte înfiinţate în regiunea Nijni Novgorod (nord-est), ai cărei adepţi îl consideră întruparea apostolului Pavel, relatează portalul Delovoi Peterburg, citat de agerpres.ro.
Conducătoarea sectei apărute în satul Bolşaia Elnia din regiunea Nijni Novgorod este maica Fotinia, care susţine că şeful guvernului rus, ca şi unul dintre apostolii biblici, "a fost un înrăit şef militar", până când asupra sa nu a pogorât Sfântul Duh, care l-a învăţat să-şi conducă cu înţelepciune semenii.
Purtătorul de cuvânt al premierului rus, Dmitri Peskov, a afirmat că-l impresionează înalta apreciere pentru Putin, dar a amintit că una din cele zece porunci interzice să te închini idolilor.
Premierul rus întâmpină cu reţinere manifestările de adoraţie, amintind că, în 2008, o stradă din centrul capitalei cenene Groznâi a primit numele lui. Putin le-a mulţumit iniţiatorilor, dar i-a rugat ca pe viitor să se abţină să-şi manifeste emoţiile în acest fel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS