21.7 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateExperţi români şi ucraineni discută săptămâna viitoare la Kiev pe tema canalului Bîstroe

Experţi români şi ucraineni discută săptămâna viitoare la Kiev pe tema canalului Bîstroe

România şi Ucraina vor avea săptămâna viitoare, la Kiev, consultări bilaterale la nivel de experţi cu privire la canalul Bîstroe – un subiect de divergenţă pe agenda bilaterală – în condiţiile în care, tot săptămâna viitoare, vine la Bucureşti, după trei ani, un şef al diplomaţiei ucrainene.
După cum informează NewsIn, consultările la nivel de experţi vor avea loc în perioada 17-18 mai, la Kiev. Este vorba despre discuţii pe marginea proiectului de Acord româno-ucrainean pentru implementarea Convenţiei Espoo privind evaluarea impactului de mediu în context transfrontier.
Problema proiectului canalului de navigaţie de mare adâncime se află în continuare pe agenda bilaterală şi în atenţia organizaţiilor internaţionale relevante, arată Ministerul de Externe.
Potrivit MAE, scopul Acordului este punerea detaliată în aplicare a prevederilor Convenţiei  Espoo.
Consultările de la Kiev pe tema canalului Bîstroe vor avea loc în timp ce ministrul ucrainean de externe, Kostiantin Grişcenko, se va afla într-o vizită la Bucureşti, la 18 mai. Vizita lui Kostiantin Grişcenko – aşteptată de mai bine de un an – este prima a unui ministru ucrainean de externe la Bucureşti după ce fostul preşedinte Viktor Iuşcenko a fost prezent în România la summitul NATO din aprilie 2008.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS