14.6 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateEmil Boc: Ieşirea României din recesiune este un semnal pozitiv ce trebuie privit cu responsabilitate

Emil Boc: Ieşirea României din recesiune este un semnal pozitiv ce trebuie privit cu responsabilitate

Ieşirea oficială a României din recesiune este un semnal pozitiv care trebuie privit cu responsabilitate, prudenţă şi realism, a declarat astăzi, premierul Emil Boc, la Ministerul Muncii.
"Este semnalul că economia trece de la minus la plus şi că acest lucru trebuie consolidat în perioada următoare.Este adevărat că va mai trece o perioadă de timp până când oamenii vor resimţi efectele creşterii economice în buzunare", a spus Boc, citat de agerpres.ro.
În opinia acestuia, anunţul oficial al Institutului Naţional de Statistică (INS) arată "un lucru pozitiv, respectiv că economia trece de pe minus pe plus".
"Ieşirea din recesiune este o dovada a faptului că măsurile dureroase şi nepopulare pe care le-am luat au fost cele corecte şi necesare pentru ţară pentru că acum păşim pe un alt drum, al creşterii economice. Această creştere economică nu va fi posibilă în continuare dacă nu se apasă pe accelerarea reformei. Nu avem voie să facem nici un pas înapoi şi să cădem în patima populismului", a mai precizat premierul.
Economia României a ieşit din recesiune, după doi ani de criză economică, Produsul Intern Brut /PIB/ înregistrând creşteri două trimestre consecutive, conform datelor oficiale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU