36.5 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBoc spune că până la sfârşitul verii se vor stabili condiţiile de acordare a subvenţiilor la căldură

Boc spune că până la sfârşitul verii se vor stabili condiţiile de acordare a subvenţiilor la căldură

Premierul Boc a declarat astăzi că până la sfârşitul verii se vor stabili condiţiile de acordare a ajutoarelor pentru încălzire, menţionând că statul va acorda sume mai mari celor cu venituri mici.
"În privinţa politicii care vizează subvenţia, nu facem altceva decât să acordăm în continuare sprijin direct şi consistent românilor cu venituri mici, pe care la iarnă le vom suplimenta cu ajutor de la stat, pentru a putea să plătească energia termică. La fel de adevărat este însă că cei care au venituri mari nu mai pot primi aceeaşi subvenţie ca şi cei care au venitul minim pe economie sau un salariu de până în 10 milioane de lei", a spus Boc, citat de NewsIn.
El a arătat că nu este echitabil ca statul să dea aceeaşi sumă unei familii sărace şi unei familii care deţine o construcţie întreagă racordată la sistemul centralizat.
Boc a mai spus că nu s-a stabilit încă plafonul pentru diversele tipuri de subvenţionare.  "Se lucrează la un asemenea mecanism şi până la sfârşitul verii se va anunţa acest rezultat. Dar filosofia rămâne aceeaşi", a conchis el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU