17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateViolenţe antiimigranţi la Atena

Violenţe antiimigranţi la Atena

Câteva sute de persoane, inclusiv neonazişti, au atacat aseară zeci de imigranţi într-un cartier muncitoresc al Atenei, după ce străinii au fost socotiţi vinovaţi pentru o crimă petrecută în cursul zilei, potrivit poliţiei.
După cum informează NewsIn, forţele de ordine au fost desfăşurate în cartierul Patission şi au folosit gazele lacrimogene pentru a-i ţine la distanţă pe protestatari de o clădire în care se adăpostiseră imigranţi după ce au izbucnit violenţele. 25 de persoane au fost reţinute.
Revoltele au fost generate de uciderea unui bărbat în vârstă de 44 de ani în timp ce acesta se pregătea să-şi ducă soţia însărcinată la maternitate. Bărbatul a fost înjunghiat de trei indivizi, pe care martorii oculari i-au descris drept imigranţi, în momentul în care se pregătea să intre în maşină. Mobilul crimei ar fi fost furtul camerei video pe care o avea, potrivit poliţiei.
Manifestanţii au strigat marţi seara pe străzile Atenei "Străinii afară!", după ce anterior i-au atacat pe imigranţi şi au vandalizat cel puţin un magazin deţinut de străini.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU