19.4 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateONG-urile din domeniul jurnalismului consideră că nu este necesară o lege a presei

ONG-urile din domeniul jurnalismului consideră că nu este necesară o lege a presei

Reprezentanţii mai multor organizaţii neguvernamentale din domeniul jurnalismului au apreciat, astăzi, într-o dezbatere organizată de Comisia de cultură a Camerei Deputaților, că nu este necesară o lege a presei şi că derapajele pot fi rezolvate prin mecanismele interne de autoreglementare, informează NewsIn.
Preşedintele Agenției de Monitorizare a Presei, Mircea Toma a declarat că, potrivit raportului elaborat de AMP, există foarte multe distorsiuni în funcționarea curentă a mass-media în România și s-a declarat nemulțumit de gradul de manipulare din presă, însă a subliniat că nu este nevoie "de o lege care să înghesuie și mai mult ziaristul".
"Ziaristul e deja înghesuit de două agende străine de misiunea sa – cea a patronului abuziv, care impune ziaristului interesele proprii patronului – politice sau de business, uneori de crimă organizată și de supărări individuale – și doi, agenda unui public care nu are educația suficient de consolidată pentru a solicita informații în interes public, nu interesante pentru public. Presiunea publicului se manifestă de acest tip, în senzaționalism și în goana disperată după lucruri care sunt pseudo-informații. E o lege a presei utilă pentru a combate abuzul patronului sau senzaționalismul din presă? Cred că sunt în altă parte pârghiile care pot fi acționate. Nici noi nu suntem mulțumiți, dar nu cred că un bici în plus pe cal descarcă de mizerii căruța", a declarat Toma.
La rândul său, preşedintele MediaSind, Cristian Godinac, a apreciat că nu este necesară o lege a presei, argumentând că există suficiente instrumente de autoreglementare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS