13.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMulţi italieni părăsesc Roma, de teama unui seism devastator prezis în 1915 pentru astăzi

Mulţi italieni părăsesc Roma, de teama unui seism devastator prezis în 1915 pentru astăzi

Mulţi italieni au început astăzi să părăsească oraşul Roma, pentru că un seismolog a prezis în 1915 că astăzi ar urma să se producă un cutremur devastator, relatează The Telegraph, citat de NewsIn.
Unu din cinci oameni şi-a luat zi liberă. Mulţi îşi ţin copiii departe de şcoală şi se duc spre plajă sau la ţară.
Locuitorii Romei iau totul atât de în serios încât un ziar local a publicat un ghid de supravieţuire cu ponturi pentru ceea ce trebuie făcut în caz de cutremur.
Panica a cuprins şi Facebook sau Twitter, totul învârtindu-se în jurul prezicerilor lui Raffaele Bendani, seismolog care în 1915 a spus că un cutremur devastator va lovi Roma la 11 mai 2011. El a prezis şi alte cutremure care au lovit Italia în ultima sută de ani, înainte de moartea sa, în 1979.
În 1923, el a prezis că un cutremur va lovi centrul Italiei la 2 ianuarie anul următor – a greşit cu două zile. Pentru activitatea sa, seismologul a primit gradul de cavaler din partea lui Benito Mussolini – şi i s-a ordonat să nu mai facă preziceri, pentru că va fi trimis în exil. Oficialii se temeau că se va produce panică.
Totuşi, seismologii de astăzi spun că teoriile acestuia nu au nicio bază ştiinţifică
Circa 20 de milioane de oameni sunt supuşi riscului seismelor în Italia, unde se află şi unii dintre cei mai activi vulcani din Europa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII