13.1 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCentrul Multifuncţional, ţinut în loc de un cablu electric

Centrul Multifuncţional, ţinut în loc de un cablu electric

Constructorul nu poate începe lucrarea până când CEZ nu deviază linia electrică de joasă tensiune care traversează zona

Lucrările la Centrul Multifuncţional pe care Primăria Craiova îl va construi pe locul fostului Târg Romaneşti nu par să înceapă curând, deşi au trecut nouă luni de la semnarea contractului de finanţare, iar din termenul de finalizare al imobilului au mai rămas 27 de luni. Viceprimarul Mărinică Dincă susţinea că, la jumătatea lunii mai, firma care a câştigat licitaţia va trece la realizarea proiectului, însă, deocamdată, acest lucru este imposibil. „Pentru a începe lucrarea, terenul pe care urmează să-l predăm constructorului trebuie să fie degrevat de sarcini, iar în acest moment prin acel loc trece un cablu electric pe care CEZ trebuie să-l devieze. Până nu termină ei lucrarea, nu ne putem apuca de construirea Centrului Multifuncţional“, a precizat „vicele“ Teodor Sas.
Începerea lucrărilor bate pasul pe loc din cauza „prevederilor legale în vigoare“. Consiliul Local Craiova a solicitat, pe 28 aprilie, avizul de amplasament din partea CEZ Distribuţie, primind recomandările pentru obţinerea avizului favorabil. „La deplasarea în teren s-a constatat că amplasamentul în cauză este traversat de o linie electrică aeriană de joasă tensiune care alimentează abonaţii casnici din zona respectivă. În această situaţie, conform prevederilor legale în vigoare, solicitantul a primit recomandări pentru îndeplinirea condiţiilor legale însoţite de o prezentare clară a principalelor etape ce trebuie parcurse pentru obţinerea avizului favorabil“, a fost răspunsul CEZ.

Primăria suportă lucrarea CEZ

Primăria a solicitat un studiu de soluţie, în care a cerut să fie analizată şi alimentarea cu energie electrică a obiectivului, iar el a fost primit ieri, din acest studiu rezultând şi „costurile aferente lucrărilor de deviere a reţelelor existente şi a alimentării cu energie a obiectivului «Centrul Multifunctional»“, după cum susţin cei de la CEZ. Aceştia au ţinut însă să specifice că atât compania, cât şi primăria se află în termenii legali de îndeplinire a obiectivului. „Toată lumea vrea să se mişte repede, dar nu am depăşit termenii legali“, a spus Angelica Barbu, reprezentanta CEZ. Aceasta a mai menţionat că toată lucrarea de deviere se va face pe cheltuiala solicitantului, în speţă Primăria Craiova.

Investiţie de 80 de milioane de lei

Centrul Multifuncţional va avea trei niveluri şi va cuprinde spaţii expoziţionale interioare şi exterioare în suprafaţă totală de peste 12.000 mp, birouri (1.184 mp), un centru de presă, o Bursă de Contacte, săli polivalente, 1.587 mp de depozite şi aproape 4.000 mp de parcări pentru clienţi şi personal. În această incintă ar urma să funcţioneze 137 de agenţi economici, iar numărul total de locuri de muncă nou-create ar fi de 197, conform estimărilor primăriei. Valoarea totală a proiectului este de 80.223.832 de lei, din care 31.027.805 lei sunt de la Uniunea Europeană (finanţare nerambursabilă) şi 49.196.027 de lei vor fi suportaţi de Primăria Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII