23.1 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFotbal - Pandurii Târgu Jiu - Universitatea Cluj, scor 2-0, în Liga I

Fotbal – Pandurii Târgu Jiu – Universitatea Cluj, scor 2-0, în Liga I

Pandurii Târgu Jiu a învins pe teren propriu, la Severin, pe U“ Cluj, scor 2-0, într-un joc din etapa a 32-a a Ligii I la fotbal. Golurile oltenilor au fost marcate de Ionuţ Rada (’22), la prima reuşită în primul eşalon, şi Brata (’57).

Fără Petre Grigoraş pe bancă, suspendat două etape în urma eliminării din jocul de la Târgu Mureş, Pandurii a dominat „timid“, apropiindu-se rar de poarta şepcilor roşii“. Nevoia de puncte l-a determinat pe Nistor să finalizeze de la 30 de metri, dar „bomba“ sa a fost respinsă în corner de Marius Popa (‘14). Popete a reluat aiurea din centrul careului, talonat de un adversar (‘15), iar Brata a fost aproape de gol în trei metri (‘19). Insistenţa gazdelor a fost răsplătită până la urmă. Brata a executat un corner din dreapta, Rada s-a înălţat de lângă Machado şi a trimis balonul în plasa laterală a clujenilor (1-0, ‘22). Oaspeţii au pus mai mare preţ pe atac şi Machado a fost aproape de a-şi răscumpăra greşeala, însă a trimis cu capul din şase metri mult peste poarta lui Lazar (‘28).

Oltenii au fost mai insistenţi şi după pauză, în minutul 57, au majorat diferenţa prin Brata. Stromajer l-a angajat excelent pe Vranjes la limita offsideului, bosniacul a centrat perfect în faţa porţii şi Ciprian Brata a adus liniştea în tabăra pandurilor (2-0, ‘57).

„U“ Cluj a încercat să reechilibreze jocul, dar baloanele lui Munteanu (‘75) şi Nasser (‘78) au trecut pe lângă vinclu. Nistor putea duce scorul la cote mai mari, dar a nimerit bara din lovitură liberă (‘88).

Pandurii a acumulat 37 de puncte şi şi-a asigurat în mare măsură menţinerea în Liga I cu două etape înainte de final.

 

Pandurii Târgu Jiu – „U“ Cluj 2-0

Stadion „Municipal“ (Severin), spectatori: 2.500.

Au marcat: I. Rada ’22, Brata ’57.

Pandurii: Lazar – Pleaşcă (’46, Matei), Viera, I. Rada (’91, Neagu), Grecu – Popete, Vranjes, Nistor, Voiculeţ, Brata (’67, Apostu) – Stromajer. Antrenor: Petre Grigoraş.

„U“ Cluj: M. Popa – Buhuş, Abrudan, Munteanu, Bazzi – Cojocnean, Nasser, Păcurar (’70, Voican), Ad. Cristea (’89, V. Gheorghe) – Machado, Delgado (’70, Mendy). Antrenor: Ionuţ Badea.

Cartonaşe galbene: Popete, I. Rada / Ad. Cristea, Machado (2), Abrudan.

Cartonaş roşu: Machado ’90.

Au arbitrat: R. Petrescu – An. Constantinescu, V. Avram.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII