20.7 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateElveţia: Cerşetorii români ar putea primi "interzis" pe străzile din Lausanne

Elveţia: Cerşetorii români ar putea primi „interzis” pe străzile din Lausanne

Localnicii din Lausanne ar putea fi chemaţi să se pronunţe pe o iniţiativă ce solicită interzicerea cerşetoriei în acest oraş elveţian, cerşetorie practicată în special de romi din România, relatează swissinfo.ch, citat de NewsIn.
"Cerşetoria există de câţiva ani în Lausanne, dar recent s-a înregistrat o schimbare: unii cerşetori sunt agresivi, uenori recurg la insulte, şi asta provoacă probleme pentru mulţi, mai ales pentru bătrâni, care nu se mai simt în siguranţă", a spus Mathieru Blanc, consilier local al Partidului radical, de centru-dreapta, şi preşedintele comitetului care a avut această iniţiativă.
Grupul a prezentat 11.000 de semnături oficialilor locali, cerând să se pună capăt cerşetoriei organizate. Dacă textul va fi acceptat de autorităţi săptămâna viitoare, un vot ar putea avea loc în primăvara lui 2012.
Susţinătorii iniţiativei spun că grupurile de cerşetori – majoritatea romi din estul Europei – vizează punctele strategice ale oraşului. Banii câştigaţi nu revin cerşetorilor, ci ajung în buzunarelor unor "părţi terţe".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII