23.1 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCIA: Documentele confiscate de la Osama Bin Laden justifică urmărirea sa

CIA: Documentele confiscate de la Osama Bin Laden justifică urmărirea sa

Cantitatea mare de documente confiscate în timpul raidului asupra reşedinţei lui Osama Bin Laden demonstrează "cât era de important" ca liderul Al Qaeda  să fie căutat, susţine directorul CIA, Leon Panetta, citat şi de mediafax.ro.
"Documentele găsite în reşedinţă demonstrează din nou cât era de important să îl urmărim pe Bin Laden", apreciază Panetta.
"De la 11 septembrie, asta aştepta de la noi poporul american. În cursul acestei operaţiuni cruciale, ne-am respectat cuvântul", a adăugat el.
Forţele speciale americane au confiscat numeroase documente de la reşedinţa lui Bin Laden din Abbottabad, în Pakistan. Ele reprezintă "cea mai importantă" captură de "documente aparţinându-i unui lider terorist realizată vreodată", a apreciat un oficial de rang înalt din serviciile americane de informaţii, care a solicitat anonimatul.
Acestea includ numeroase înregistrări video şi audio, precum şi documente imprimate sau manuscrise.
Statele Unite au dat publicităţii ieri cinci dintre aceste înregistrări video, selectate cu atenţie. Ele îl prezintă pe Osama Bin Laden foarte atent cu imaginea sa publică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU