15.5 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBox - Froch: Va fi vai de Bute dacă va nimeri în calea mea

Box – Froch: Va fi vai de Bute dacă va nimeri în calea mea

Pugilistul britanic Carl Froch, campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea WBC, a declarat că Lucian Bute este supraestimat şi că la un eventual meci cu el românul nu ar rezista 12 runde şi ar primi lovituri dese şi mai dure ca niciodată, informează Mediafax. Froch va boxa în data de 4 iunie cu jamaicanul Glencoffe Johnson, în semifinalele turneului „Super Six“. În cealaltă semifinală se vor întâlni, la 14 mai, americanul Andre Ward şi armeanul Arthur Abraham, informează ruefrontenac.com.
„Am convingerea că voi câştiga acest turneu şi va fi vai de Bute dacă va nimeri în calea mea apoi. Vă jur că acest băiat nu va rezista 12 runde împotriva mea. Mă cunoaşteţi, nimeni un este capabil să-mi facă rău şi dau între 70 şi 100 de lovituri dure pe rundă timp de 12 reprize consecutive, fără să îmi scadă energia. În seara în care Bute mă va întâlni, va primi lovituri mai dese şi mai dure ca niciodată“, a spus Froch.
Carl Froch a menţionat că nu înţelege de ce Lucian Bute este considerat cel mai bun pugilist al categoriei supermijlocii de către site-ul Fightnews. „Am văzut clasamentul şi nu are nicio logică. Bute este un pugilist supraestimat. El nu a bătut pe nimeni până acum. Cum pot redactorii de la Fightnews să îl considere pe Bute regele categoriei supermijlocii în condiţiile în care el nu a înfruntat nicio figură marcantă a categoriei? Eu am boxat cu Mikkel Kessler, Arthur Abraham, Andre Dirrell şi Jean Pascal. Identificaţi-mi un singur adversar al lui Bute clasat între primele cinci, şase sau şapte capete de afiş ale categoriei. Nu veţi găsi niciunul“, a adăugat britanicul.
Froch a precizat că speră pentru Bute ca adversarul românului în toamnă să fie Kelly Pavlik. „Sper pentru Bute că îl va înfrunta pe Pavlik, deoarece şansele de a-l învinge pe Kessler sunt destul de mici. Susţin în continuare că l-am bătut pe Kessler în data de 24 aprilie, în Danemarca (arbitrii-judecători i-au acordat victoria lui Kessler), însă trebuie să recunosc că Mikkel este un luptător. Are precizie, loveşte foarte tare, mâinile sale sunt rapide şi nu cade niciodată, nici măcar dacă îi dai zece lovituri puternice consecutiv. Dacă Mikkel Kessler boxează cu Bute la toamnă, ghiciţi pe cine voi paria…“, a mai spus Carl Froch.
Românul Lucian Bute şi-a apărat cu succes titlul mondial IBF la categoria supermijlocie pentru a şaptea oară consecutiv, după ce l-a învins pe irlandezul Brian Magee, prin KO tehnic în repriza a zecea, într-un meci disputat, în data de 20 martie, la Centre Bell din Montreal. Ulterior, el a anunţat că va disputa următorul meci la 9 iulie, în România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS