23.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDeputaţii au amânat sesiunea de vot final a plenului pentru săptămâna viitoare

Deputaţii au amânat sesiunea de vot final a plenului pentru săptămâna viitoare

Prin acordul liderilor de grup, s-a decis ca deputaţii să nu-şi mai exercite săptămâna aceasta votul final pe legile adoptate deja pe articole, în condiţiile în care prezenţa redusă făcea improbabilă adoptarea legilor organice.
Potrivit NewsIn, şedinţa de plen de astăzi a Camerei Deputaţilor a fost ocupată în exclusivitate cu dezbaterea legii privind încadrarea Ministerului de Interne în bugetul aprobat pe anul 2011 prin disponibilizarea unor angajaţi. Disputele aprinse au făcut ca doar acest proiect de lege să fie discutat şi votat pe articole. După votul pe articole, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a anunţat că sesiunea de vot final s-a amânat pentru săptămâna viitoare. "În urma discuţiilor dintre liderii de grup, s-a hotărât ca sesiunea de vot final să aibă loc săptămâna viitoare", a anunţat Anastase la finele şedinţei de plen.
Conform sursei citate, Legea privind disponibilizările din MAI, fiind lege organică, avea şanse minime să fie adoptată, deoarece voturile pe chestiuni de procedură sau pe articole al legii a arătat că prezenţa deputaţilor a fost redusă, cu puţin peste 100. Astfel, o cerere de retrimitere la comisie a fost respinsă cu 55 voturi pentru, 56 contra şi şase abţineri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS