15.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFotbal: Pandurii Târgu Jiu – Steaua Bucureşti 1-1

Fotbal: Pandurii Târgu Jiu – Steaua Bucureşti 1-1

Pandurii Târgu Jiu – Steaua Bucureşti 1-1

Stadion “Municipal” (Severin), spectatori 18.000

Au marcat: Stromajer ’42 / Cr. Tănase ‘67

Pandurii: Mingote – Pleaşcă (’86, Popete), Viera, Chiricheş (’82, Hidişan), Grecu – Băcilă, Pintilii, Vranjes, Nistor – Stromajer (’72, Voiculeţ), Lemnaru.

Antrenor: Petre Grigoraş.

Steaua: Tătăruşanu – Bonfim (’55, Bilaşco), Martinovici, Geraldo, Latovlevici – Gardoş – Nicoliţă, Marinescu (’46, Szekely), Răduţ, Cr. Tănase – Maicon (’69, Onofraş).

Antrenor: Sorin Cîrţu.

Cartonaşe galbene: Băcilă, Pintilii / Bonfim, Maicon

Au arbitrat: R. Petrescu – An. Constantinescu, V. Avram.

Pandurii Târgu Jiu a remizat cu Steaua Bucureşti, scor 1-1, pe teren propriu, la Severin, într-un joc din etapa a 29-a a Ligii I. Golurile au fost marcate de Stromajer respectiv Cristi Tănase.

Puhoiul de lume care a luat cu asalt arena din Severin a venit să vadă Steaua, însă a admirat trupa lui Grigoraş. Spectatorii, indiferent de culorile fularului de la gât, au aplaudat la scenă deschisă jocul ofensiv al oltenilor şi a sancţionat timidele acţiuni ale oaspeţilor. Vranjes, Nistor şi Băcilă l-au încălzit pe Tătăruşanu, ce avea să pozeze în erou. Forcingul pandurilor a dat roade în minutul 10 când Chiricheş a marcat, însă centralul Radu Petrescu a văzut un fault la Tătăruşanu şi a anulat golul. “Dialogul” ce a urmat dintre Lemnaru şi Tătăruşanu a fost câştigat de stelist, ce l-a ghicit în două rânduri pe atacantul lui Grigoraş din postura de unu la unu (’19, ‘23). Lemnaru a mai şutat o dată slab, pe lângă buturi din poziţie laterală (‘32). Steaua s-a văzut în minutul 38, dar total întâmplător. Bonfim a încercat să centreze şi balonul a lovit transversala. Ultimul cuvânt al primei părţi l-a avut tot Pandurii. Lemnaru s-a distrat cu Geraldo, a pătruns până lângă linia de fund, a centrat la bara a doua iar Stromajer a reluat cu capul în plasă (1-0, ‘42).

 

Dodel, ce gol !

 

Lemnaru şi-a continuat sarabanda ratărilor şi la reluare. Băcilă l-a servit excelent la punctul cu var, însă ex-clujeanul a ratat complet şutul (‘52). Sorin Cîrţu a încercat să-şi revitalizeze echipa şi a făcut rapid două schimbări de atac, introducându-i pe Szekely şi Bilaşco în locul lui Marinescu şi Bonfim. Rezultatul abia a fost perceptibil. Două goluri false, câte unul de fiecare parte, au ridicat tribunele, însă ambele au fost anulate corect pentru offside. Şi totuşi, Cîrţu a fost inspirat. Szekely a centrat, Chiricheş a deviat şi Tănase a marcat cu o super-execuţie, din foarfecă laterală direct în vinclu (1-1, ‘67).

Cu ultimele puteri Pandurii a forţat victoria, dar Voiculeţ a trimis pe lângă poartă din interiorul careului (‘89). Nici Hidişan nu a nimerit cadrul porţii în prelungiri şi Pandurii pierde două puncte mari pe care le-ar fi meritat din plin după cum s-au desfăşurat ostilităţile.

 

Cristi PEPTAN  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII