15 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSenatul a adoptat o iniţiativă legislativă care interzice comercializarea oricăror plantelor şi preparatelor psihotrope

Senatul a adoptat o iniţiativă legislativă care interzice comercializarea oricăror plantelor şi preparatelor psihotrope

Senatorii au adoptat astăzi proiectul legislativ iniţiat de colegul lor liberal Mario Oprea, prin care se interzice comercializarea oricăror plante, substanţe şi preparate psihotrope, indiferent de destinaţia substanţei sau scopul activităţii, inclusiv cel din unităţile medicale sau în cercetare.
După cum informează agerpres.ro, senatorii au adoptat proiectul legislativ cu cvasiunanimitate de voturi, tabela electronică de vot înregistrând 65 de voturi pentru, o abţinere şi niciun vot împotrivă.
Conform iniţiatorului, substanţele şi preparatele interzise comercializării sunt prevăzute în două anexe la proiectul legislativ, iar într-o a treia anexă sunt cuprinse plantele şi substanţele supuse controlului naţional, care prezintă risc pentru sănătatea publică din cauza calităţilor psihotrope. În ceea ce priveşte sancţiunile pentru comercializarea acestora, textul prevede de la suspendarea activităţii societăţii pe o perioadă de 6-9 luni până la închiderea acesteia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU