12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePlăţile pentru proiectul în care era implicată soţia lui Botiş au fost suspendate

Plăţile pentru proiectul în care era implicată soţia lui Botiş au fost suspendate

OIRPOSDRU Nord-Vest a declanşat o verificare a proiectului "Şansă la demnitate" al cărui beneficiar este Asociaţia "Parteneriat Euractiv" Bistriţa, în care apare soţia fostului ministru al Muncii Ioan Botiş, şi a dispus suspendarea plăţilor către beneficiar.
Conform mediafax.ro, directorul executiv al Organismului Intermediar Regional pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (OIRPOSDRU) Nord-Vest, Florica Ana Câmpean, a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că în cazul în care se va constata un conflict de interese în derularea acestui proiect contractul va fi reziliat, iar prefinanţarea alocată deja va fi recuperată de la beneficiar.
Ea a precizat că s-au cerut clarificări beneficiarului, inclusiv CV-urile celor implicaţi în proiect, urmând, dacă este cazul, să fie făcută şi o vizită la Bistriţa.
 "Proiectul «Şansă la demnitate» a obţinut 70 de puncte, minim erau 65, deci este un proiect bun", a mai afirmat Câmpean.
Ioan Botiş a anunţat, în 20 aprilie, că a demisionat din funcţia de ministru al Muncii şi că demisia sa este una de onoare, el cerându-şi scuze pentru situaţia creată şi spunând că i-a informat pe premierul Emil Boc şi pe preşedintele Traian Băsescu privind intenţia de a renunţa la funcţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS