22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNumirea lui Marian Petre în conducerea Poliţiei din cadrul Eulex stârneşte reacţii vehemente în Kosovo

Numirea lui Marian Petre în conducerea Poliţiei din cadrul Eulex stârneşte reacţii vehemente în Kosovo

Numirea colonelului român Marian Petre în calitate de sef al Departamentului de Poliţie specială în cadrul misiunii EULEX Kosovo a stârnit reacţii vehemente în Kosovo. Mişcarea Vetevendosje, al doilea grup mare de opoziţie din Parlament a înaintat o scrisoare şefei diplomaţiei UE, Catherine Ashton, în care solicită anularea numirii lui Petre. Reacţiile vin după ce ofiţeri români dislocaţi cu UNMIK au fost traşi la răspundere pentru că ar fi tras cu gloanţe de cauciuc asupra unei mulţimi de protestatari la Pristina. în februarie 2007, omorând doi activişti Vetevendosje şi rănind alţi 80, scrie site-ul SETimes.com, citat de HotNews.
Vetevendosje adaugă în scrisoare că din moment ce românii nu şi-au cerut scuze pentru incident, numirea lui Petre este considerată o insultă gravă la adresa poporului din Kosovo.
Colonelul Marian Petre a obţinut postul de şef al Departamentului de Poliţie specială în cadrul misiunii EULEX Kosovo, în urma selecţiei realizate la nivelul Capacităţii de Planificare şi Conducere a misiunilor civile UE, unitate din structură Serviciului European de Acţiune Externă. Aceasta reprezintă cea mai înaltă poziţie în organigrama EULEX Kosovo pe dimensiunea de planificare a activităţilor de poliţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS