15 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMoaştele Sfântului Grigorie Decapolitul vor fi aduse la Catedrala Episcopală din Dr. Tr. Severin

Moaştele Sfântului Grigorie Decapolitul vor fi aduse la Catedrala Episcopală din Dr. Tr. Severin

Moaştele Sfântului Grigorie Decapolitul, ocrotitor al Olteniei, vor ajunge în această după amiază, în jurul orei 17.00, la Drobeta Turnu Severin, mai precis la Catedrala Episcopală "Sfântul Gheorghe". Moaştele Sfântului Grigorie Decapolitul sunt aduse de la mănăstirea Bistriţa din judeţul Vâlcea. Mâine, în ajunul sărbătorii Izvorul Tămăduirii, sfintele moaşte vor fi duse de o delegaţie vâlceană la Deva, urmând ca apoi să fie purtate la Mănăstirea Crişan, din judeţul Hunedoara, ca binecuvântare a sărbătorii Izvorului Tămăduirii, hramul acestui aşezământ monahal.

Ordinea şi liniştea publică în timpul pelerinajului vor fi asigurate de 35 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Mehedinţi. Măsurile de ordine adoptate de jandarmi în această perioadă, vizează asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică pentru credincioşii care sosesc la catedrală, traseele de sosire la locul de închinare, prevenirea faptelor de natură infracţională şi contravenţională, fluidizarea traficului auto şi pietonal.

IJJ Mehedinţi informează locuitorii din Drobeta Turnu Severin că, în timpul pelerinajului, circulaţia rutieră va fi restricţionată pe strada Th. Costescu, între intersecţia cu străzile Mareşal Averescu şi Cezar astăzi, în intervalul orar 17.00 – 21.00 şi mâine în intervalul orar 08.00 – 13.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS