9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInvestiţii de 663,8 milioane lei în infrastructura de mediu şi gospodărirea apelor

Investiţii de 663,8 milioane lei în infrastructura de mediu şi gospodărirea apelor

Guvernul a aprobat, astăzi, indicatorii tehnico-economici pentru opt obiective de investiţii prioritare, de 663,8 milioane lei, din infrastructura de mediu şi gospodărirea apelor, finanţate prin Programul Național de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI).
„Guvernul României a aprobat în şedinţa de astăzi, 27 aprilie 2011, la iniţiativa Ministerului Mediului şi Pădurilor, Hotărârea privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru zece obiective de investiţii prioritare din infrastructura de mediu şi gospodărirea apelor. Opt dintre cele zece investiţii sunt finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, iar valoarea acestora este de 663.877.000 lei”, potrivit unui comunicat emis miercuri de Ministerul Mediului şi Pădurilor.
Toate cele opt obiective finanţate prin PNDI au ca scop prevenirea efectelor distructive ale apelor mari, punerea în siguranţă a obiectivelor economice deja existente, precum şi eliminarea pericolului de pierdere a vieţilor omeneşti.
Programul Naţional pentru Dezvoltarea Infrastructurii are două componente gestionate de Ministerul Mediului şi Pădurilor. Prima componentă se referă la realizarea de sisteme de alimentare cu apă şi canalizare şi are prevăzută suma de 1,3 miliarde de lei. A doua componentă a acestui program este cea de prevenire a inundaţiilor, având  prevăzută suma de 2,4 miliarde de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS