20 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAfganistan: Atac armat pe aeroportul din Kabul, controlat de forţele române

Afganistan: Atac armat pe aeroportul din Kabul, controlat de forţele române

Mai multe persoane au fost ucise după ce un ofiţer afgan de aviaţie a deschis focul asupra trupelor străine de pe aeroportul din Kabul, obiectiv aflat sub controlul forţelor române, a anunţat Ministerul afgan al Apărării citat de www.realitatea.net. Incidentul a survenit în urma unei dispute şi a avut loc la o bază folosită de aviaţia militară afgană în jurul orei locale 11.00 (9.30 ora României), a declarat un purtător de cuvânt al ministerului, generalul Mohammad Zahir Azimi. Ministerul nu a furnizat alte detalii. Potrivit Al Jazeera incidentul s-a soldat cu moartea a şase soldaţi americani. Un purtător de cuvânt al NATO a confirmat incidentul armat şi a declarat că există victime în cadrul ISAF, fără a preciza însă numărul acestora. Potrivit informaţiilor disponibile, atacatorul a fost ucis de forţele armate.

La 1 aprilie, forţele aeriene române au preluat oficial de la forţele aeriene ungare comanda Aeroportului Internaţional din Kabul (KAIA), pe o durată de un an. România a mai deţinut comanda aeroportului din Kabul în urmă cu cinci ani, iar aviatorii militari români s-au bucurat de aprecieri în ceea ce priveşte profesionalismul şi seriozitatea.

România are în prezent 1.851 de militari în Afganistan şi a pierdut 14 soldaţi în acest teatru de operaţiuni începând cu 2003.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS