16.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSenatul respinge transformarea Craiovei în oraş-martir

Senatul respinge transformarea Craiovei în oraş-martir

Plenul Senatului a respins astăzi un proiect privind transformarea municipiului Craiova în oraş-martir, după dezbateri aprinse pe această temă, informează NewsIn.
Liberalul Puiu Haşotti a acuzat că această propunere "aruncă lucrurile într-o zonă a desuetudinii", fapt demonstrat şi prin argumentul că toţi semnatarii iniţiativei sunt parlamentari de Dolj. "Se vor unii şi parlamentarii din alte judeţe să-şi declare oraşele oraş-martir", a spus Haşotti ironic.
Senatorul PNL Varujan Vosganian s-a arătat contrariat că parlamentarii de Dolj care propun transformarea Craiovei în oraş-martir nu au avut şi alte iniţiative, mai importante, pentru cinstirea persoanelor care au murit la Revoluţie, precum introducerea numelor acestora în manualele din Dolj.
Pe de altă parte, democrat-liberalul Mircea Andrei a acuzat că, deşi se vorbeşte despre acest eveniment, majoritatea parlamentarilor nu ştiu ce s-a întâmplat la Revoluţie "pentru că s-au ascuns de frică".
Propunerea a fost respinsă cu 50 de voturi "împotrivă", 14 "pentru" şi 14 abţineri.
Proiectul a fost iniţiat de parlamentari de Dolj din partea PDL, PSD şi PNL, Senatul fiind prima Cameră sesizată.
Potrivit legislaţiei în vigoare, titlul de localitate martir se acordă "ca simbol al cinstirii de către Patrie a eroismului manifestat şi a memoriei martirilor căzuţi pentru cauze naţionale".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII