13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateIGPR a informat MJ despre prinderea lui Dinel Staicu în Ungaria, pentru a iniţia procedura de predare

IGPR a informat MJ despre prinderea lui Dinel Staicu în Ungaria, pentru a iniţia procedura de predare

Biroul SIRENE România a fost anunţat, în noaptea de marţi spre miercuri, despre depistarea lui Dinel Staicu pe raza localităţii Mako, din Ungaria, astfel că Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a informat Ministerul Justiţiei, pentru a iniţia procedurile de predare a acestuia, a anunţat în această dimineaţă Poliţia Română.
Potrivit sursei citate, Dinel Nuţu, fost Staicu, condamnat la şapte ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu şi abuz în serviciu contra intereselor publice şi urmărit internaţional în baza unui mandat european de arestare, a fost depistat, marţi seara, de poliţiştii din Ungaria pe raza localităţii Mako.
Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat Ministerul Justiţiei, pentru a iniţia procedurile de predare a acestuia.
"Poliţia Română mulţumeşte Poliţiei Ungare pentru buna colaborare care a condus la prinderea urmăritului internaţional", se arată în comunicatul Poliţiei.
Ministrul Administraţiei şi Internelor Traian Igaş a declarat, marţi seara, la Slatina, că omul de afaceri craiovean Dinel Nuţu (fost Staicu) a fost reţinut în Ungaria şi urmează să fie adus în ţară în zilele următoare. "Pot informa opinia publică cu privire la faptul că Dinel Staicu a fost reţinut în Ungaria şi urmează să fie adus în ţară. Felicit poliţiştii români şi maghiari pentru buna colaborare de care au dat dovadă la rezolvarea acestui caz. Sper ca pe viitor poliţiştii români să colaboreze la fel de bine cu colegii lor din ţările învecinate”, a declarat ministrul Traian Igaş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS