17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLibia: NATO îl cere lui Gaddafi să renunţe la putere

Libia: NATO îl cere lui Gaddafi să renunţe la putere

NATO i-a cerut astăzi liderului libian Muammar Gaddafi să plece de la putere, susţinând astfel apelul lansat ieri de Grupul de contact pentru Libia reunit la Doha, relevă textul unei declaraţii adoptate de miniştrii de externe aliaţi reuniţi la Berlin, citat de AFP. "Susţinem rezultatele primei reuniuni a Grupului de contact de ieri de la Doha şi aprobăm cu tărie apelul acestuia către Gaddafi de a se retrage de la putere, dar şi angajamentul său ferm faţă de aplicarea rezoluţiilor 1970 şi 1973 ale Consiliului de Securitate al ONU', se arată în text.

Reunit la Doha, pentru prima oară după crearea sa, la sfârşitul lunii martie, la Londra, Grupul de contact privind Libia a decis să acorde ajutor financiar insurecţiei împotriva liderului libian Muammar Gaddafi, aflat de 42 de ani la conducerea ţării, şi totodată a insistat asupra "necesităţii renunţării la putere de către (colonelul) Gaddafi", în vederea unei reglementări paşnice a crizei libiene. Grupul de contact pentru Libia este format din reprezentanţi a peste 40 de guverne şi organizaţii internaţionale.

La rândul său, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene (UE) pentru politica externă, Catherine Ashton, a subliniat astăzi, la finalul unei reuniuni internaţionale a Ligii Arabe asupra conflictului libian desfăşurate la Cairo, că UE doreşte plecarea "imediată" a colonelului Muammar Gaddafi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS