28.4 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Rommel Voicu a fost condamnat la 21 de ani de închisoare

Craiova: Rommel Voicu a fost condamnat la 21 de ani de închisoare

Magistraţii Curţii de Apel Craiova l-au condamnat astăzi la 21 de ani şi opt luni pe Rommel Voicu, cel care l-a înjunghiat mortal pe liceeanul Andrei Goreci şi care l-a rănit pe Cristian Manea. Tânărul a fost trimis în judecată pentru omor calificat, tentativă de omor calificat şi port ilegal de armă albă. Pe 5 aprilie, Tribunalul Dolj l-a obligat pe Rommel Voicu să plătească părţilor civile daune materiale şi despăgubiri morale în valoare totală de peste 130.000 de lei.
Incidentul în urma căruia au fost înjunghiaţi cei doi elevi a avut loc pe 7 octombrie 2010, în apropierea Liceului „Tudor Arghezi“ din Craiova. Rommel Voicu şi-a pus fratele să se bată cu un elev, iar când a văzut că primul a fost pus la pământ a scos un cuţit şi a început să lovească la întâmplare. Manea a fost rănit, iar Andrei Goreci a murit la scurt timp după ce a fost lovit de două ori cu cuţitul în inimă.
În dosarul în care Voicu a fost judecat s-au constituit părţi civile părinţii lui Andrei Goreci, Maria şi Gheorghe Goreci, Cristian Manea, dar şi Spitalul de Urgenţă Craiova. După ce l-a condamnat pe Voicu, instanţa a dispus disjungerea procesului pe latură civilă.
Atât familia Goreci, cât şi Manea au făcut apel împotriva hotărârii Tribunalului Dolj, care a fost înregistrat pe rolul Curţii de Apel Craiova pe 30 martie, primul termen fiind fixat pentru 28 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII