19.2 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBorbely susţine că în România nu este niciun pericol de radiaţii în urma exploziilor de la Fukushima

Borbely susţine că în România nu este niciun pericol de radiaţii în urma exploziilor de la Fukushima

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, susţine că populaţia României nu este expusă radiaţiilor în urma exploziilor de la centrala atomică din Fukushima, ceea ce a apărut în presă fiind, de fapt, în opinia ministrului, rezultatul unor cercetări ştiinţifice.
După cum informează mediafax.ro, ministrul Laszlo Borbely a declarat, azi, la Vaslui, că, în prezent, valoarea radiaţiilor este de 600 de ori mai mică faţă de cea normală, astfel încât acestea nu pot avea influenţe asupra organismului.
"Referitor la ceea ce s-a întâmplat în Japonia, în România nu este niciun pericol de radiaţii. Să fie foarte clar: ceea ce a apărut în presă este, de fapt, o cercetare ştiinţifică, pentru că aşa sunt ei (n.r. – cercetărtorii) curioşi, ceea ce este foarte bine. De fapt, cercetărtorii au depistat acel radionuclid care a apărut în urma tragediei din Japonia, care are o valoare de 600 de ori mai mică faţă de cea normală şi nu are niciun fel de influenţă asupra organismului. Norocul nostru este că suntem la 10.000 de kilometri de Fukushima şi acel nor s-a dispersat până a ajunge deasupra României, fără a mai avea niciun impact asupra ţării noastre", a declarat ministrul Laszlo Borbely.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII