20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBaconschi participă la reuniunea informală a miniştrilor de Externe din statele membre NATO

Baconschi participă la reuniunea informală a miniştrilor de Externe din statele membre NATO

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, participă astăzi şi mâine, la Berlin, la reuniunea informală a miniştrilor de Externe din statele membre NATO, informează agerpres.ro.
Cu prilejul acestei reuniuni vor fi discutate şi adoptate măsuri de punere în practică a unor decizii politice adoptate la Summit-ul de la Lisabona. Acestea vizează reforma parteneriatelor NATO, procesul de tranziţie în Afganistan, relaţiile NATO cu Georgia, Ucraina şi Rusia. De asemenea, în contextul evoluţiilor recente, un subiect aparte pe agenda reuniunii NATO va fi reprezentat de situaţia din Libia şi implicarea NATO în implementarea Rezoluţiei 1973 a Consiliului de Securitate al ONU.
Cu prilejul participării la reuniunea informală a miniştrilor de Externe din statele membre NATO, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, va co-prezida, azi, cu omologii din Lituania şi Cehia, lucrările Noului Grup de Prieteni ai Georgiei.
Din Noul Grup de Prieteni ai Georgiei fac parte Lituania, România, Cehia, Estonia, Canada, Bulgaria, Slovacia, Ungaria, Letonia, Polonia, SUA şi Georgia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS