15.6 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFotbal - FIFA a format un comitet de urgenţă care va conduce federaţia bosniacă

Fotbal – FIFA a format un comitet de urgenţă care va conduce federaţia bosniacă

Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) a numit o echipă de urgenţă, formată din personalităţi din fotbalul bosniac, pentru a conduce Federaţia de fotbal din Bosnia-Herţegovina, oferind şi o metodă de a ridica suspendarea din meciurile internaţionale.
„Comitetul de Urgenţă al FIFA a decis să numească un comitet de normalizare pentru a rezolva problemele cu care se confruntă Federaţia bosniacă de fotbal, care în acest moment este suspendată atât de FIFA, cât şi de UEFA“, anunţă FIFA.
Primii paşi pe care trebuie să-i urmeze nou formata comisie este întreruperea oricărei legături cu fosta conducere a Federaţiei bosniace şi să ţină o Adunare Generală până cel târziu pe 26 mai. Astfel, naţionala de fotbal s-ar putea întoarce la timp în programul preliminariilor pentru EURO 2012, următorul meci al naţionalei fiind pe 3 iunie, cu România.
A doua fază a procesului va fi organizarea alegerilor pentru adoptarea unui nou statut al Federaţiei, până cel târziu pe 30 noiembrie 2011. Mandatul actualului Comitet va expira imediat ce Federaţia bosniacă va avea un statut în conformitate cu regulile FIFA şi UEFA.
Bosnia a fost suspendată luna trecută după ce oficialii Federaţiei au refuzat cererea FIFA şi UEFA de a alege un singur conducător în fruntea organizaţiei. Din 1995, federaţia e condusă după un sistem tripartit inter-etnic, format dintr-un membru croat, unul sârb şi un altul musulman.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU