16.5 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUCPR: Preţul ouălor va rămâne neschimbat în perioada sărbătorilor pascale

UCPR: Preţul ouălor va rămâne neschimbat în perioada sărbătorilor pascale

Preţul ouălor va rămâne neschimbat în perioada sărbătorilor pascale, chiar dacă în ultimul an a înregistrat o scădere cu 24%, în timp ce preţul furajelor a crescut cu 30 de procente, consideră preşedintele Uniunii Crescătorilor de Păsări din România (UCPR), Ilie Van.
"Preţul ouălor pe piaţa românească înregistrează la ora actuală cel mai mic preţ din ultimii 10 ani. Dacă anul trecut, în preajma sărbătorilor pascale, ouăle se vindeau la poarta fermei, în medie, cu 0,3 lei bucata (fără TVA), acum preţul nu depăşeşte 0,22 lei pe bucată. La ora actuală, avem stocuri de ouă suficiente pentru a acoperi necesarul intern şi nu cred că preţul va suferi modificări în această perioadă", a declarat, pentru Agerpres, Ilie Van.
Acesta a precizat că, deşi, în ultimii ani, oferta de ouă din ferme avicole a rămas aproape aceeaşi preţul a înregistrat o scădere cu peste 30 de procente.
Cei aproximativ 12 milioane de locuitori urbani ai României consumă lunar circa 100 de milioane de ouă, dar în perioada sărbătorilor pascale consumul creşte cu circa 50%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS