34 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStatul va acorda subvenţii instituţiilor care îşi cumpără maşini electrice prin Programul "Rabla"

Statul va acorda subvenţii instituţiilor care îşi cumpără maşini electrice prin Programul „Rabla”

Instituţiile publice care vor achiziţiona maşini electrice prin Programul "Rabla" vor beneficia de o primă de casare de 5.300 de euro, de şase ori mai mare decât cea standard, a anunţat astăzi ministrul Mediului, Laszlo Borbely, care a iniţiat o ordonanţă de urgenţă în acest sens. Hotnews.ro informează că ministrul a precizat că statul intenţionează să acorde o subvenţie de cel mult 20% din valoarea maşinii pentru instituţiile care îşi vor lua maşini electrice altfel decât prin programul de reînnoire a parcului naţional. Laszlo Borbely a estimat că ordonanţa propusă va fi adoptată de Guvern în două săptămâni, documentul aflându-se în prezent în circuitul de avizare. Ministrul Mediului a mai spus că vor fi oferite facilităţi diferite pentru autovehiculele hibride şi pentru maşinile 100% electrice, deoarece numai cele din urmă sunt considerate complet nepoluante.

Potrivit lui Laszlo Borbely, pentru început doar instutiţiile îşi vor putea cumpăra astfel de maşini, deoarece pentru publicul larg nu există infrastructura necesară utilizării acestor tipuri de autovehicule. Ministrul a adăugat că în prezent se poartă discuţii cu furnizorii de energie pentru a se pune la punct parteneriate, iar o a doua fază a programului va consta în discuţii cu diverse companii care ar putea să fie subvenţionate din Fondul de Mediu pentru a instala cât mai multe borne de încărcare pentru maşinile electrice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII