20.5 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRevizia fântânilor arteziene din Craiova înghite anual sute de mii de lei

Revizia fântânilor arteziene din Craiova înghite anual sute de mii de lei

Fântânile arteziene din Craiova au intrat în perioada de reparaţii şi curăţare. În cel mult trei săptămâni, acestea trebuie să fie în stare de funcţionare pentru a fi deschise în perioada Sărbătorilor Pascale. De lucrări se ocupă RAADPFL, care are în administrare fântânile. „Am început de săptămâna trecută curăţenia la fântânile arteziene. Trebuie să fie gata până la Paşte pentru că atunci vor fi deschise“, a spus directorul RAADPFL, Ion Petre. După curăţenie şi reparaţii, artezienele vor intra în perioada de probe, ulterior fiind folosite la capacitate maximă.
Deşi au trecut puţini ani de când au ieşit din garanţie, revizia lor costă anual administraţia locală câteva sute de mii de lei. Pentru anul 2011, Primăria Craiova a alocat de la bugetul local suma de 350.000 de lei, bani destinaţi costurilor de întreţinere a fântânilor. De precizat că şi în anul anterior suma a fost tot în jurul cifrei de 300.000 de lei.
Marile probleme cu fântânile arteziene la ieşirea din iarnă sunt plăcile ceramice din bazinele acestora, care se dezintegrează, precum şi plăcile de granit aşezate pe partea exterioară a bazinelor, care se dezlipesc una câte una. Numai că administratorul dă garanţii că acestea din urmă sunt adunate şi repuse la locul lor. Mai greu este cu plăcile ceramice din bazinele fântânilor, care trebuie înlocuite. „Acele plăcuţe de ceramică nu mai pot fi folosite. Avem nevoie de altele noi. Se va face comandă, iar în momentul în care le vom avea, le vom monta în bazine. Putem însă să pornim şi aşa fântânile, dacă nu le achiziţionăm în timp optim. Alte probleme majore nu sunt“, a precizat Ion Petre.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII