32.8 C
Craiova
duminică, 9 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMehedinţi: Lecţie despre cutremur cu elevii Şcolii Generale Izvorul Bârzii

Mehedinţi: Lecţie despre cutremur cu elevii Şcolii Generale Izvorul Bârzii

Miercuri, începând cu ora 10.00, cadrele Compartimentului  Pregătirea Populaţiei din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” vor desfăşura o lecţie educativă cu elevii de la Şcoala Generală Izvorul Bârzii.
 În timpul orei de curs, elevii vor viziona filmuleţe educative despre cutremur şi vor primi de la pompieri pliante cu reguli de comportare în astfel de cazuri. După ce vor afla răspunsurile la întrebările lor cu privire la producerea unor situaţii de urgenţă şi modul de acţiune al pompierilor, îşi vor concretiza cunoştinţele printr-un exerciţiu demonstrativ de alarmare şi evacuare a clădirii, în caz de incendiu.
Sub privirile pompierilor, la auzul semnalelor soneriei electrice, cadrele didactice împreună cu elevii vor părăsi sălile claselor în care îşi desfăşoară activitatea şi se vor deplasa în pas vioi, la locul de adunare dinainte stabilit.
Acţiunea desfăşurată de către pompieri, are drept scop informarea, conştientizarea şi antrenarea elevilor şi cadrelor didactice, privind modul de comportare în diferite situaţii de urgenţă. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS