14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGorj: Trimişi în judecată pentru luare de mită

Gorj: Trimişi în judecată pentru luare de mită

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpaţilor Mihai Mariţa şi Mihai Ion sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, în formă continuată.
Inculpatul Mihai Mariţa, în calitate de administrator şi asociat unic, precum şi inculpatul Mihai Ion, în calitate de director general al unei societăţi comerciale au pretins şi primit, în mai multe rânduri, direct sau prin intermediul altor persoane,  sume cuprinse între 100 şi 200 lei de la persoanele care doreau să predea autovehiculele uzate, pentru ca acestea să fie acceptate în cadrul programului „Rabla” şi să le fie eliberate voucherele.
Trebuie menţionat că respectiva societate comercială avea ca obiect principal de activitate recuperarea materialelor reciclabile sortate iar, în baza unui protocol încheiat cu Administraţia Fondului de Mediu, se ocupa cu distribuirea tichetelor valorice destinate utilizării în cadrul programului guvernamental sus-aminit, de stimulare a parcului naţional pe anul 2010.
Cercetările efectuate în cauză au stabilit că suma primită, în modul descris anterior, de cei doi inculpaţi a fost de 3450 de lei.
Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS