14.8 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Privind înapoi cu luciditate“

„Privind înapoi cu luciditate“

La comemorarea a şapte ani de la moartea jurnalistului Valentin Păunescu, Curierul Naţional a lansat vineri volumul „Privind înapoi cu luciditate“, în paginile căruia au fost strânse articolele eminentului publicist, apărute în Curierul Naţional în perioada 1990-2003.
Evenimentul a avut loc începând cu ora 16.30, la Librăria „Mihail Sadoveanu“ din Bucureşti. Vreme de 15 ani director general al cotidianului Curierul Naţional, Valentin Păunescu a „parcurs treptele unei meserii pe care nu o vedea altfel decât ca pe o nobilă misiune în slujba adevărului“.
„Şi-a investit fiinţa nu numai în paginile ziarului, conducându-l cu calm printre furtunile reale şi inventate ale vieţii noastre politice şi sociale, având în faţa ochilor o singură busolă: cea a adevărului, a obiectivităţii, a nepărtinirii“, şi l-a amintit istoricul şi criticul literar Valeriu Râpeanu pe ziaristul Valentin Păunescu, cu ocazia acestei comemorări.
„«Privind înapoi cu luciditate» este un omagiu adus lui Valentin Păunescu pentru pasiunea, curajul, angajamentul civic şi etic de care a dat dovadă pe tot parcursul vieţii sale“, a spus Valeriu Râpeanu.
Valentin Păunescu s-a născut pe 21 august 1933, în Valea cu Apă, judeţul Gorj. A urmat cursurile Facultăţii de Filosofie a Universităţii Bucureşti. În 1955, a debutat în gazetărie la Steagul roşu, unde a lucrat ca redactor până în anul 1957. În lunga sa carieră jurnalistică, Valentin Păunescu a fost reporter şi redactor la Sportul (1958-1967), Libertatea (1967-1968), Scânteia (1968-1989). Între 1989-1990, a lucrat în redacţia ziarului Adevărul din Bucureşti, după care a plecat la cotidianul Curierul Naţional, unde a lucrat timp de 15 ani ca director general.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS