13.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAntonescu: Românii au demonstrat că sunt un popor de care nu mai are voie nimeni să se îndoiască

Antonescu: Românii au demonstrat că sunt un popor de care nu mai are voie nimeni să se îndoiască

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, duminică seară, la Palatul Cotroceni, că, în urma referendumului, românii au demonstrat că sunt un popor de care nu mai are voie nimeni să se îndoiască, nici partenerii europeni, în ceea ce priveşte spiritul democratic.

"Indiferent care va fi rezultatul final şi oficial al acestui referendum, nu mai avem, dacă am avut vreodată, niciun motiv să ne îndoim de noi înşine, de ţara noastră, de faptul că suntem un popor şi o ţară pe deplin europene în sensul democraţiei, în sensul capacităţii cetăţeanului de a-şi spune cuvântul atunci când este nevoie de el", a spus Antonescu.

El a precizat că cel mai important lucru este mesajul pe care cetăţenii l-au transmis, dincolo de validarea sau invalidarea referendumului de duminică.

"Acestea (rezultatele oficiale privind referendumul – n.r.) însă sunt aproape detalii pe lângă marele mesaj pe care poporul român astăzi l-a dat, şi anume acela că este un popor care nu mai are ce să înveţe în materie de alegeri democratice, în materie de participare democratică de la nimeni. Şi cred că, dacă existau îndoieli în noi înşine sau în partenerii noştri europeni în legătură cu aceste lucruri, ele nu mai au niciun fel de justificare", a precizat Antonescu.

Preşedintele interimar a ţinut să le mulţumească românilor care au participat la vot şi au dovedit că sunt "cetăţeni liberi".

"Le mulţumesc încă o dată tuturor românilor care au înţeles să se comporte astăzi ca cetăţeni liberi ai acestei ţări, le mulţumesc tuturor celor care astăzi, prin votul lor, prin prezenţa lor, prin implicarea lor, au scris o nouă pagină, o pagină frumoasă, o pagină mare din istoria României", a mai declarat Antonescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS