15.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateJaponia: Radioactivitate de 10 milioane de ori mai mare la centrala Fukushima

Japonia: Radioactivitate de 10 milioane de ori mai mare la centrala Fukushima

Un nivel al radioactivităţii foarte ridicat, de zece milioane de ori mai mare decât cel normal, a fost descoperit astăzi într-o cantitate de apă scursă din reactorul 2 al centralei nucleare Fukushima, a anunţat operatorul.
După cum informează mediafax.ro, nivelul măsurat în eşantioane din această apă, găsită în subsolul sălii turbinei situată în spatele reactorului, este de 1.000 de milisievert pe oră, conform unui purtător de cuvânt al societăţii Tokyo Electric Power.
"Această cifră este de zece milioane de ori mai mare decât nivelul radioactivităţii apei care se găseşte în general într-un reactor în stare bună", a explicat el.
Trei muncitori, încălţaţi numai cu cizme de cauciuc, au fost contaminaţi joi de o acumulare de apă puternic radioactivă, în timpul unei intervenţii la turbina situată în spatele reactorului 3, unde nivelul radiaţiilor era de 180 de milisievert pe oră.
Aproximativ 500 de tehnicieni, pompieri şi militari lucrează zi şi noapte la Fukushima Daiichi pentru a reduce temperatura reactoarelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU