14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateItalia şi Germania vor face o propunere comună privind Libia

Italia şi Germania vor face o propunere comună privind Libia

Italia şi Germania pregătesc o propunere comună privind Libia, care va presupune o încetare a focului, exil pentru colonelul Gaddafi şi crearea unui coridor umanitar, a declarat ministrul italian de externe Franco Frattini într-un interviu publicat duminică de La Repubblica, informează NewsIn.
Europa a fost divizată în privinţa modului în care să acţioneze în Libia, Germania împotrivindu-se opţiunii militare. Nici Italia nu a acceptat cu prea mult entuziasm această perspectivă susţinută de Franţa şi Germania, dar şi-a pus totuşi bazele la dispoziţia coaliţiei internaţionale.
"În aceste zile dificile, Europa a pierdut poate câteva piese. Nu vrem să pierdem Germania şi o evoluţie către o încetare a focului va face mai uşoară realăturarea ei", a explicat Frattini. "Vom acţiona pentru a trece împreună această punte. Vom încerca să ţinem Europa solidară", a spus ministrul de externe italian.
El a precizat că planul ar urma să fie prezentat la reuniunea internaţională consacrată Libiei pe care Londra o găzduieşte marţi.
NATO se reuneşte azi pentru a decide dacă preia comanda operaţiunii din Libia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS