15.6 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: 200 000 euro din fonduri europene pentru formarea a 100 de cadre didactice

Dolj: 200 000 euro din fonduri europene pentru formarea a 100 de cadre didactice

Pe site-ul Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale au fost publicate rezultatele evaluării candidaturilor depuse pentru Acţiunea Comenius – Mobilităţi individuale pentru formare continuă (In-service Training), parte la Programului Lifelong Learning, la runda 14 ianuarie 2011.
La aceasta runda, 1792 de cadre didactice din învăţământul preuniversitar din Romania şi-au depus candidatura pentru a beneficia de un grant pentru derularea unui stagiu de formare continuă cu durata de 5 zile – 6 săptămâni alocat din două surse de finanţare: fonduri ale Comisiei Europene alocate pentru Programul Sectorial Comenius şi Fondul Social European prin POS DRU 2007-2011.
Vor fi finanţate în total 830 de candidaturi dintre care 100 sunt cele ale profesorilor doljeni care se clasează astfel pe cea mai înaltă treaptă a podiumului Comenius – In-service Training, absorbind 12% din fondurile alocate.
Pe parcursul anului şcolar 2010-2011, dar şi în anii trecuţi, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj şi Casa Corpului Didactic Dolj au derulat numeroase activităţi care au avut ca scop informarea şi formarea cadrelor didactice în domeniul proiectelor europene.
Comenius este prima componenta a Programului de Invatare pe Tot Parcursul Vietii. Se adreseaza institutiilor de invatamant preuniversitar de stat si private si tuturor membrilor comunitatii educationale care isi desfasoara activitatea in acest sector.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS