14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate49 de persoane urmărite internaţional, depistate în România

49 de persoane urmărite internaţional, depistate în România

Poliţiştii români au depistat, în ultima săptămână, 49 de persoane urmărite la nivel internaţional de către autorităţile statelor membre Schengen, dintre care şapte aveau emise pe numele lor mandate europene de arestare, anunţă Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).
După cum informează NewsIn, alte trei persoane fuseseră semnalate ca fiind dispărute, iar 20 erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară.
Localizările au fost realizate ca urmare a consultării Sistemului Informatic Schengen (SIS) şi a schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul birourilor SIRENE.
În urma schimbului de date şi informaţii suplimentare, au fost identificate, tot pe teritoriul României, 35 de autoturisme căutate pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cursul procedurilor penale de către autorităţile statelor membre Schengen.
Alte 20 de persoane urmărite la nivel internaţional, care fac obiectul unor semnalări introduse în SIS de către Poliţia Română, au fost identificate de autorităţile străine pe teritoriul lor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS