13.1 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBuffet: Situaţia Europei se deteriorează rapid; nimeni nu deţine controlul şi UE nu poate tipări bani

Buffet: Situaţia Europei se deteriorează rapid; nimeni nu deţine controlul şi UE nu poate tipări bani

Situaţia Europei se deteriorează "destul de repede", întrucât se pare că nimeni nu deţine controlul, iar UE nu poate tipări bani, a declarat miliardarul american Warren Buffett, citat de CNBC.

Buffet are încredere că europenii vor reuşi "să rezolve situaţia" în zece ani, însă pentru moment nu există o rezolvare evidentă.

O parte importantă a problemei este că nimeni nu pare să deţină controlul în Europa, iar regiunea nu dispune de propriile "tipografii de bani", a spus el.

Investitorul american a afirmat că "nu ştie" dacă moneda euro va continua să existe şi peste zece ani, dar consideră că euro nu poate supravieţui aşa cum a fost proiectat iniţial.

În Statele Unite, economia a încetinit în asemenea măsură încât se află de fapt în stagnare, a spus Buffett. În pofida încetinirii, economia americană se descurcă mai bine decât oricare altă mare economie a lumii, consideră el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII