13.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePremierul britanic susţine că apărarea libiană este în mare parte neutralizată

Premierul britanic susţine că apărarea libiană este în mare parte neutralizată

Coaliţia internaţională a "neutralizat în mare parte" apărarea aeriană libiană şi a fost instituită o zonă efectivă de excludere aeriană, a declarat astăzi premierul britanic David Cameron, într-un discurs susţinut în faţa Parlamentului, informează Agerpres care citează Reuters. Cameron a precizat că Marea Britanie, Franţa, SUA şi alte state au realizat progrese semnificative în îndeplinirea obiectivelor operaţiunii militare, respectiv distrugerea apărării aeriene şi apărarea civililor de atacuri ale forţelor loiale liderului libian Muammar Gaddafi.

Un detaşament de patru avioane de vânătoare belgiene şi-a început astăzi prima misiune în cadrul intervenţiei în Libia, a anunţat în faţa parlamentului belgian ministrul apărării, Pieter De Crem. "Această operaţiune este în curs la ora actuală, fiind lansată o primă misiune înainte de 15.00 ora Belgiei (14.00 GMT)', a explicat De Crem. Potrivit unei surse apropiate guvernului belgian, în această primă misiune sunt implicate patru avioane F-16.

Între timp, cele şase avioane F-16 promise de Norvegia pentru operaţiunea din Libia au decolat astăzi de la baza Bodoe, din nordul Norvegiei, îndreptându-se spre Marea Mediterană, conform imaginilor difuzate de televiziunea norvegiană. Aparatele de zbor, care urmau iniţial să fie staţionate în bază sicialiană de la Sigonella, au fost în cele din urmă îndreptate spre Creta, unde îşi vor aştepta misiunile, a declarat lt. col. John Espen Lien, purtător de cuvânt al statului major al armatei norvegiene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS