20.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateLibia: Complexul rezidenţial al lui Gaddafi a fost bombardat

Libia: Complexul rezidenţial al lui Gaddafi a fost bombardat

Coaliţia militară internaţională a bombardat complexul rezidenţial al liderului de la Tripoli, distrugând o clădire administrativă, dar oficialii susţin că nu Muammar Gaddafi şi nici reşedinţa sa nu constituie o ţintă în sine, informează NewsIn, care citează CNN.
Un oficial militar din cadrul coaliţiei a explicat pentru CNN sub acoperirea anonimatului că respectivul complex rezidenţial a fost bombardat pentru că adăpostea capacităţi de exercitare a comenzii şi controlului asupra forţelor libiene, iar scopul coaliţiei este de a anihila capacităţile militare ale lui Gaddafi.
Oficialul a insistat că nici Gaddafi, nici reşedinţa sa nu au fost ţinta propriu-zisă a atacului. În plus, nu se cunoaşte unde se află liderul libian. De altfel, nu au fost raportate victime în acest atac.
Autorităţile libiene au adus jurnaliştii străini în complexul bombardat, pentru a vedea cu propriii lor ochi distrugerile şi a relata despre aceasta.
Clădirea se află la mai puţin de 100 de metri de celebra statuie din aur care înfăţişează un pumn ce striveşte un avion pe care scrie "USA" – monumentul dedicat bombardamentului american din 1986 asupra Libiei, când a fost doborât un avion.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII