14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateApocalipsă în Japonia

Apocalipsă în Japonia

Ţara Soarelui Răsare a fost zguduită vineri, la ora locală 14.46 (7.46 ora României), de un cutremur cu o magnitudine de 8,8 grade pe scara Richter, produs în apropiere de coasta estică a insulei Honshu, din nord-est, la 370 de kilometri de Tokyo. Seismul a fost urmat de un tsunami devastator, care a lovit în special zona prefecturii Miyagi, măturând în cale chiar şi clădiri aflate în flăcări. Un torent din noroi şi rămăşiţe de clădiri, maşini, vegetaţie a înaintat apoi spre interiorul insulei, provocând victime şi pagube materiale însemnate.
10.000 de persoane au rămas blocate pe Aeroportul internaţional din Tokyo, iar alte 1.100 pe Aeroportul din Sendai, a cărui pistă a dispărut pur şi simplu sub ape.
Japonia a declarat stare de urgenţă nucleară, deşi nu s-au înregistrat scurgeri de radiaţii, în urma seismului devastator. Ca măsură de siguranţă, 2.000 de locuitori din apropierea centralei nucleare de la Fukushima au fost evacuaţi.
Peste 80 de incendii s-au înregistrat în Japonia, dintre care unul la o rafinărie şi altul la un complex petrochimic.
Secretarul de presă al guvernului nipon, Yukio Edano, a declarat, într-o conferinţă de presă, că numărul persoanelor care au murit în cutremurul de vineri este „extrem de mare“, dar nu a furnizat cifre concrete.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII